Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос
Необходими продукти:
- 800 грама пилешки бутчета
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици кетчуп или доматен сос
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 щипки куркума
- щипка черен пипер
- сол на вкус
- други подправки, включително зелени, по избор
- 50 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Размразете бутчетата предварително, ако не използвате охладени. Измийте ги и подсушете.

Сложете в купа, поръсете с куркумата и други подправки по ваш избор и на вкус. Разбъркайте.

Обелената глава лук нарежете на полукръгчета, моркова настържете.

Запържете зеленчуците в малко количество нагорещено олио, докато омекнат. През това време разбърквайте.

След това подредете бутчетата върху тях и нека се приготвят в продължение на 7 минути от всяка страна.


Смесете доматения сос с майонезата и налейте малко вода. Залейте пилешкото, като сосът да ги покрива до половината.

Затворете тигана с капак и нека ястието се задушава 30-40 минути на слаб огън, като през това време обърнете месото няколко пъти.


Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън
- Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
- Печени пилешки бутчета с картофи и портокал
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Рулца от пилешки бутчета в патладжани
Коментари към Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос