Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос

Необходими продукти:
- 800 грама пилешки бутчета
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици кетчуп или доматен сос
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 щипки куркума
- щипка черен пипер
- сол на вкус
- други подправки, включително зелени, по избор
- 50 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Размразете бутчетата предварително, ако не използвате охладени. Измийте ги и подсушете.
Сложете в купа, поръсете с куркумата и други подправки по ваш избор и на вкус. Разбъркайте.
Обелената глава лук нарежете на полукръгчета, моркова настържете.
Запържете зеленчуците в малко количество нагорещено олио, докато омекнат. През това време разбърквайте.
След това подредете бутчетата върху тях и нека се приготвят в продължение на 7 минути от всяка страна.
Смесете доматения сос с майонезата и налейте малко вода. Залейте пилешкото, като сосът да ги покрива до половината.
Затворете тигана с капак и нека ястието се задушава 30-40 минути на слаб огън, като през това време обърнете месото няколко пъти.
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
- Пилешки бутчета с прясно зеле и бекон на фурна
- Апетитни пилешки бутчета с мед, лимон и джинджифил
Коментари към Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос