Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос

Необходими продукти:
- 800 грама пилешки бутчета
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици кетчуп или доматен сос
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 щипки куркума
- щипка черен пипер
- сол на вкус
- други подправки, включително зелени, по избор
- 50 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Размразете бутчетата предварително, ако не използвате охладени. Измийте ги и подсушете.
Сложете в купа, поръсете с куркумата и други подправки по ваш избор и на вкус. Разбъркайте.
Обелената глава лук нарежете на полукръгчета, моркова настържете.
Запържете зеленчуците в малко количество нагорещено олио, докато омекнат. През това време разбърквайте.
След това подредете бутчетата върху тях и нека се приготвят в продължение на 7 минути от всяка страна.
Смесете доматения сос с майонезата и налейте малко вода. Залейте пилешкото, като сосът да ги покрива до половината.
Затворете тигана с капак и нека ястието се задушава 30-40 минути на слаб огън, като през това време обърнете месото няколко пъти.
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки бутчета с бяло вино, гъби и моркови
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
Коментари към Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос