Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета, запечени с хляб, лук, розмарин и чесън

Пилешки бутчета, запечени с хляб, лук, розмарин и чесън

Пилешки бутчета, запечени с хляб, лук, розмарин и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 6 пилешки бутчета
  • 3 глави лук
  • 200 грама хляб
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 зърна бахар
  • черен пипер
  • сол
  • стрък розмарин
  • 4 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

Нарежете ситно розмарина и чесъна. Смесете ги и към тях добавете бахара, черен пипер и налейте зехтина.

В тази марината сложете пилешкото и оставете за около четвърт час.

Трите глави кромид нарежете на шайби, а хляба начупете на парчета.

В леко намазнена форма сложете първо хляба, върху него бутчетата и залейте с маринатата. Изпечете за 20 минути при температура на фурната от 190 градуса.

След това извадете тавата от уреда, върху и под пилешкото разпределете лучените шайби и върнете ястието обратно във фурната за още 20-25 минути, като намалите градусите на 1180.

Бутчетата с хляб и лук са готови.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети