Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета, задушени с чушки, чесън и соев сос

Пилешки бутчета, задушени с чушки, чесън и соев сос

Пилешки бутчета, задушени с чушки, чесън и соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета
  • 1 голяма глава кромид
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 голяма сладка чушка или 2-3 малки
  • 1 супена лъжица олио
  • 1/2 супена лъжица микс от различни видове смлян пипер
  • 100 милилитра соев сос


Начин на приготвяне:

Първо измийте бутчетата и ги подсушете. След това сложете в дълбока купа, щедро подправете с микса от пипер и налейте соевия сос. Разбъркайте, втривайки маринатата в месото, покрийте съда със стреч фолио и приберете в хладилника за час-два или за колкото време решите (разбира се, колкото повече престои, толкова по-добре).

Извадете бутчетата от маринатата (запазете я), сложете ги в тиган с лъжица сгорещено олио и изпържете от двете страни на силен огън.

Междувременно нарежете кромида, чушката и чесъна. Първо изсипете лука и чесъна при пилешкото, а след известно време добавете и чушката. Когато се запържи леко, налейте маринатата при бутчетата и зеленчуците, намалете температурата на котлона и задушете под капак ястието в продължение на 15-20 минути.

Резултатът е ароматен и сочен.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиДиетиАнкети