Пилешки бутчета в сос от бяло вино със зеленчуци, маслини и чесън

Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 морков
1-2 скилидки чесън
50 грама маслини
3-4 домата (около 400 грама общо)
150 милилитра сухо бяло вино
50 грама масло
1/2 чаена лъжица захар
сол, черен пипер и други подправки на вкус
1-2 стръка копър
1-2 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Попарете доматите с вряща вода и ги обелете. Почистете от семената и смелете в блендер. Прецедете кашата с помощта на гевгир.
Бутчетата запържете до зачервяване в масло. Овкусете със сол и черен пипер, извадете в чиния.
Обелете лука и чесъна, нарежете ситно и изпържете до прозрачност в маслото.
След това прибавете моркова, нарязан на малки парчета.
Пет минути по-късно добавете доматеното пюре, маслините, захарта и подправки на вкус. Налейте виното и изчакайте то да кипне.
Когато това стане, сложете запържените бутчета в тигана върху зеленчуците. Затворете с капак и продуктите да се задушават около 30-40 минути на бавен огън.
Готовото ястие извадете в чиния, поръсете с нарязани зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
Коментари към Пилешки бутчета в сос от бяло вино със зеленчуци, маслини и чесън