Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино

Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета или 12 горни
150 милилитра сухо бяло вино
2 средни домата
1 глава лук
1 голяма сладка чушка
100 милилитра зехтин
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена лъжица сух босилек
1/2 чаена лъжица сух риган
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Ако използвате цели бутчета, разделете ги на две. Сгорещете 2 супени лъжици мазнина в дълбок съд и запържете пилешкото от двете страни до образуването на златиста коричка (общо около 5 минути), след което извадете в чиния.
Нарежете доматите на кубчета, чушката - на квадратчета, а лука - на полукръгчета. Изсипете ги в съда с мазнината, в която приготвихте бутчетата, и пържете в продължение на 3-4 минути, разбърквайки.
След това прибавете доматеното пюре, разбъркайте, а минута по-късно налейте бялото вино. Нека сместа кипне.
Разбийте кафявите бучки, които са се образували по време на запържването на бутчетата, и тогава върнете обратно месото в съда със зеленчуците. Налейте зехтина, сложете подправките, сол на вкус, намалете котлона и затворете съда с капак. Оставете ястието да се задушава в продължение на около 25-30 минути.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук
Коментари към Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино