Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло

Необходими продукти:
- 3-4 пилешки бутчета
- 60 грама разтопено масло
- 1 килограм пресни картофи
- 1 супена лъжица сол
- половин връзка пресен магданоз
- половин връзка пресен риган
- 2-3 листенца пресен босилек
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1-2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Сгорещете маслото и запечатайте месото от двете страни. Отцедете и оставете настрана. Измийте и подсушете картофите, нарежете ги на кубчета, без да белите люспичките им. Сотирайте ги в маслото и задушете за 5 минути. Прехвърлете ги в тава, добавете пилешките бутчета и подсолете.
В блендер сложете магданоза, ригана, босилека, чубрицата и маслото. Пасирайте до получаването на хомогенна смес.
С получената билкова паста глазирайте месото. Налейте 1/2 чаена чаша вода, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 35-40 минути. Разпределете порции, поднесете ястието топло, гарнирано с подправки по избор или допълнително от ароматното масло.
Добър апетит!
Източник: bakedambrosia.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Картоф
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
- Зеленчукова запеканка
- Картофени рулца в тесто
- Картофени хармоники
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло