Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
Необходими продукти:
- 3-4 пилешки бутчета
- 60 грама разтопено масло
- 1 килограм пресни картофи
- 1 супена лъжица сол
- половин връзка пресен магданоз
- половин връзка пресен риган
- 2-3 листенца пресен босилек
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1-2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Сгорещете маслото и запечатайте месото от двете страни. Отцедете и оставете настрана. Измийте и подсушете картофите, нарежете ги на кубчета, без да белите люспичките им. Сотирайте ги в маслото и задушете за 5 минути. Прехвърлете ги в тава, добавете пилешките бутчета и подсолете.
В блендер сложете магданоза, ригана, босилека, чубрицата и маслото. Пасирайте до получаването на хомогенна смес.
С получената билкова паста глазирайте месото. Налейте 1/2 чаена чаша вода, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 35-40 минути. Разпределете порции, поднесете ястието топло, гарнирано с подправки по избор или допълнително от ароматното масло.
Добър апетит!
Източник: bakedambrosia.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Супа от коприва с картофи
- Картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
Коментари към Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло