Пилешки бутчета в сметанов сос с чесън
Необходими продукти:
2-3 пилешки бутчета
3 супени лъжици брашно
4-5 скилидки чесън
сол и подправки на вкус
заквасена сметана на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата и ги нарежете на парчета. Изпечете ги в тиган под капак за около 10-15 минути, без да добавяте допълнителна мазнина.

След това отворете съда и нека месото се приготвя, докато по повърхността се образува апетитна коричка.

Поръсете бутчетата с брашното, разбъркайте, то ще се разтвори лесно в мазнината, която се е отделила от пилешкото.

2-3 минути по-късно прибавете нарязания на ситно чесън.

Залейте всичко със сметаната, сложете сол и други подправки на вкус.
Задушете ястието в продължение на 5 минути.

Може да поднесете с гарнитура от картофи, ориз, елда.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
Коментари към Пилешки бутчета в сметанов сос с чесън