Пилешки бутчета в сметанов сос с чесън
Необходими продукти:
2-3 пилешки бутчета
3 супени лъжици брашно
4-5 скилидки чесън
сол и подправки на вкус
заквасена сметана на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата и ги нарежете на парчета. Изпечете ги в тиган под капак за около 10-15 минути, без да добавяте допълнителна мазнина.
След това отворете съда и нека месото се приготвя, докато по повърхността се образува апетитна коричка.
Поръсете бутчетата с брашното, разбъркайте, то ще се разтвори лесно в мазнината, която се е отделила от пилешкото.
2-3 минути по-късно прибавете нарязания на ситно чесън.
Залейте всичко със сметаната, сложете сол и други подправки на вкус.
Задушете ястието в продължение на 5 минути.
Може да поднесете с гарнитура от картофи, ориз, елда.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с домати и кашкавал
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
Коментари към Пилешки бутчета в сметанов сос с чесън