Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица
Необходими продукти:
14 пилешки бутчета (около 2 кг)
100 мл кленов сироп
1 лайм
1 с. л. горчица на зърна
1 с. л. настърган джинджифил
олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки кленовия сироп, сока от лайм, горчицата и джинджифила. Сложете бутчетата в нея и оставете за половин час. След това ги подредете в подмазана с олио тава и ги изпечете при 180 градуса за около 45 минути. Периодично поливайте месото със сока, който се отделя. 5 минути преди бутчетата да бъдат готови, увеличете градусите до 225, за да се получи апетитна коричка. Поднесете със салата.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
Коментари към Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица