Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица

Необходими продукти:
14 пилешки бутчета (около 2 кг)
100 мл кленов сироп
1 лайм
1 с. л. горчица на зърна
1 с. л. настърган джинджифил
олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки кленовия сироп, сока от лайм, горчицата и джинджифила. Сложете бутчетата в нея и оставете за половин час. След това ги подредете в подмазана с олио тава и ги изпечете при 180 градуса за около 45 минути. Периодично поливайте месото със сока, който се отделя. 5 минути преди бутчетата да бъдат готови, увеличете градусите до 225, за да се получи апетитна коричка. Поднесете със салата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Пиле с картофи, лук и гъби в млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешка яхния със спанак и картофи
Коментари към Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица