Пилешка яхния с фенел и моцарела

Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 6 пилешки пържоли от бутче
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 фенел, нарязан на дребно (листата отделени и нарязани на ситно)
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица семена от фенел
- 1 дафинов лист
- 2 консерви по 400 грама нарязани домати
- 1,5 литра пилешки бульон
- 2 чаени лъжици настърган пармезан + кора от пармезан
- свежи листа майорана (2 супени лъжици)
- 2 филии хляб с квас, без кори, накъсани на залъци
- бейби моцарела за сервиране
Необходими продукти:
Загрейте 2 лъжици зехтин в тенджера. Подправете пилешкото и го запържете за 6-7 минути, докато стане златисто.
Извадете го в чиния, а в тенджерата изпържете лука, фенела и чесъна. Намалете температурата и, когато омекнат, прибавете дафиновия лист и семената. След като отпуснат аромата си, добавете доматения сос, бульона и кората от пармезан.
Варете за 1 час и 15 минути, докато сосът се сгъсти.
Сгорещете останалите 2 лъжици зехтин и изпържете за кратко хляба, докато стане хрупкав и златист. Добавете настъргания пармезан и подправете с листата от фенела.
Сервирайте супата с хляба и бейби моцарела.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
Коментари към Пилешка яхния с фенел и моцарела