Пилешка яхния с фенел и моцарела
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 6 пилешки пържоли от бутче
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 фенел, нарязан на дребно (листата отделени и нарязани на ситно)
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена лъжица семена от фенел
- 1 дафинов лист
- 2 консерви по 400 грама нарязани домати
- 1,5 литра пилешки бульон
- 2 чаени лъжици настърган пармезан + кора от пармезан
- свежи листа майорана (2 супени лъжици)
- 2 филии хляб с квас, без кори, накъсани на залъци
- бейби моцарела за сервиране
Необходими продукти:
Загрейте 2 лъжици зехтин в тенджера. Подправете пилешкото и го запържете за 6-7 минути, докато стане златисто.
Извадете го в чиния, а в тенджерата изпържете лука, фенела и чесъна. Намалете температурата и, когато омекнат, прибавете дафиновия лист и семената. След като отпуснат аромата си, добавете доматения сос, бульона и кората от пармезан.
Варете за 1 час и 15 минути, докато сосът се сгъсти.
Сгорещете останалите 2 лъжици зехтин и изпържете за кратко хляба, докато стане хрупкав и златист. Добавете настъргания пармезан и подправете с листата от фенела.
Сервирайте супата с хляба и бейби моцарела.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
Коментари към Пилешка яхния с фенел и моцарела