Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешка яхния с ориз и лозови листа

Пилешка яхния с ориз и лозови листа

Пилешка яхния с ориз и лозови листа - изображение

Необходими продукти:


  • 1 чаена чаша бял ориз
  • 3 чаени чаши вода
  • сол, черен пипер
  • 30 грама краве масло
  • 1 глава лук, наситнена
  • 350-400 грама пилешко филе, нарязано на кубчета
  • пресен магданоз за украса
  • 30 милилитра течна готварска сметана
  • 150 грама нарязани лозови листа от буркан
  • сок от половин лимон


Начин на приготвяне:


В тенджера сгорещете маслото и запържете пилешкото месо, заедно с нарязаните лозови листа. Разбъркайте и добавете лука и ориза.

Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. Налейте водата и сметаната. Гответе ястието в продължение на 30 минути на слаб огън.

След готовност разпределете порции, украсете със стръкчета магданоз и гарнирайте с лимонов сок.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: sevilla.abc.es  

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиНовиниАнкетиВидеоБотаникаСнимкиЛечения