Пилешка яхния с ечемик и картофи
Необходими продукти:
- 3-4 пилешки бутчета (долната част)
- 3-4 супени лъжици перлен ечемик
- 2 супени лъжици олио
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 картофа
- 2-2,5 литра вода
- сол и пипер (черен)
Начин на приготвяне:
Бутчетата измийте, подсушете, сложете в тенджера и залейте с водата (студена). Добавете половин глава лук (само обелена, без да я нарязвате). Поставете на среден огън и нека течността кипне. Отстранете пяната, която се образува, използвайки решетъчна лъжица, и веднага намалете температурата на котлона. Варете бульона около 30 минути.
Залейте перления ечемик с вода, нека престои в нея известно време, след което я отцедете и изплакнете зрънцата няколко пъти.
Извадете пилешкото от течността и оставете да се охлади, а бульона прецедете през ситно сито.
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, сложете в бульона и поставете съда върху котлона. Пет минути по-късно изсипете ечемика в същата тенджера.
Нарежете останалата половинка лук, моркова настържете и ги запържете заедно в олио.
Обезкостете месото, накъсайте го едро и прибавете в тенджерата при зеленчуците. Разбъркайте и след 1-2 минути налейте бульона в съда, подправете.
Затворете съда с капак нека ястието си почива 10 минути, преди да разпределите в чинии и да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: videoresepty.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Яхния с наденица и боб на тиган
Коментари към Пилешка яхния с ечемик и картофи