Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешка яхния с ечемик и картофи

Пилешка яхния с ечемик и картофи

Пилешка яхния с ечемик и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 3-4 пилешки бутчета (долната част)
  • 3-4 супени лъжици перлен ечемик
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 2 картофа
  • 2-2,5 литра вода
  • сол и пипер (черен)


Начин на приготвяне:

Бутчетата измийте, подсушете, сложете в тенджера и залейте с водата (студена). Добавете половин глава лук (само обелена, без да я нарязвате). Поставете на среден огън и нека течността кипне. Отстранете пяната, която се образува, използвайки решетъчна лъжица, и веднага намалете температурата на котлона. Варете бульона около 30 минути.

Залейте перления ечемик с вода, нека престои в нея известно време, след което я отцедете и изплакнете зрънцата няколко пъти.

Извадете пилешкото от течността и оставете да се охлади, а бульона прецедете през ситно сито.

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета, сложете в бульона и поставете съда върху котлона. Пет минути по-късно изсипете ечемика в същата тенджера.

Нарежете останалата половинка лук, моркова настържете и ги запържете заедно в олио.

Обезкостете месото, накъсайте го едро и прибавете в тенджерата при зеленчуците. Разбъркайте и след 1-2 минути налейте бульона в съда, подправете.

Затворете съда с капак нека ястието си почива 10 минути, преди да разпределите в чинии и да поднесете.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: videoresepty.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти