Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън

Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън

Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 стръка целина
  • 4 пилешки бутчета
  • 500 грама ситни пресни картофи
  • 400 грама доматено пюре
  • сол, черен пипер, дафинов лист
  • 70 милилитра червено вино
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 3 глави млечен чесън
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • олио за запръжка
  • 1 литър вода или пилешки бульон
  • 1 супена лъжица брашно

 

Начин на приготвяне:

 

Нарежете бутчетата на порции, измийте и ги подсушете. Запържете ги от всички страни за 5 минути и прецедете.

пилешка яхния с картофи, вино и чесън

Обелете и нарежете морковите и лука. Наситнете целината, загрейте мазнина и ги сотирайте.

пилешка яхния с картофи, вино и чесън

Сложете брашното, разбъркайте и прибавете цели главичките чесън и картофките, предварително почистени. Разбъркайте и подправете със сол, червен и черен пипер, дафинов лист, вино и доматено пюре.

пилешка яхния с картофи, вино и чесън

Разбъркайте и след 5 минути прибавете месото. Налейте бульона и гответе на слаб огън в продължение на един час. След готовност разсипете ястието в чинии и поднесете топло, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.

пилешка яхния с картофи, вино и чесън

Добър апетит!

Източник: www.simplyscratch.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиЛайфстайлДиетиНовиниАнкети