Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 стръка целина
- 4 пилешки бутчета
- 500 грама ситни пресни картофи
- 400 грама доматено пюре
- сол, черен пипер, дафинов лист
- 70 милилитра червено вино
- 2 стръка пресен магданоз
- 3 глави млечен чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- олио за запръжка
- 1 литър вода или пилешки бульон
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете бутчетата на порции, измийте и ги подсушете. Запържете ги от всички страни за 5 минути и прецедете.

Обелете и нарежете морковите и лука. Наситнете целината, загрейте мазнина и ги сотирайте.

Сложете брашното, разбъркайте и прибавете цели главичките чесън и картофките, предварително почистени. Разбъркайте и подправете със сол, червен и черен пипер, дафинов лист, вино и доматено пюре.

Разбъркайте и след 5 минути прибавете месото. Налейте бульона и гответе на слаб огън в продължение на един час. След готовност разсипете ястието в чинии и поднесете топло, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.

Добър апетит!
Източник: www.simplyscratch.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Яхния с наденица и боб на тиган
Коментари към Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън