Пилешка супа с ориз и бекон
Необходими продукти:
- 5 парчета бекон, нарязани на кубчета
- 1 глава лук, наситнена
- 1 морков, нарязан на кръгчета
- 2 стръка целина, нарязани на тънки парчета
- 1 супена лъжица прясна мащерка
- 230 грама гъби кремини, тънко нарязани
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша вода
- 1 връзка кейл, нарязана
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 170 грама сварени пилешки гърди, настъргани или нарязани на кубчета
- 200 грама предварително сварен ориз (див, басмати или друг)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица краве масло, разтопено
- 50 грама брашно
Начин на приготвяне:
Сгответе бекона за 4 минути в тенджерка, прехвърлете го в чиния и запържете лука, моркова и целината за 3-4 минути в мазнината, която се е отделила.
Добавете гъбите, чесъна и мащерката и пържете още 5 минути. Изсипете пилешкия бульон и водата и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат. Добавете кейла, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и прибавете пилешкото месо и ориза.
Смесете прясното мляко с разтопеното краве масло и брашното до кремообразна смес. Изсипете в тенджерата със супата и разбъркайте, докато се сгъсти.
Сервирайте супата в купички и гарнирайте с хрупкав бекон.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
Коментари към Пилешка супа с ориз и бекон