Пилешка супа с леща и пържен лук

Пилешка супа с червена леща - това е бързо и вкусно ястие, което ще ви даде един нов и различен поглед върху пилешката супа. Приготвя се много лесно, но не забравяйте, че е много важно да последвате точно предложената рецепта за пилешка супа, за да може да се насладите на плътен и дълбок вкус.
Необходими продукти:
- 4 горни бутчета
- сол
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1 голяма глава лук, тънко нарязана
- 6 тънко нарязани скилидки чесън
- 1 чаена чаша изплакната червена леща
- 1 чаена лъжица куркума
- черен пипер
- 1/2 чаена чаша ситно нарязан магданоз
- 2 супени лъжици лимонов сок
- кисело мляко за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер.
Загрейте мазнината и изпържете лука, подправен със сол, за около 15 минути, докато стане златист. Прибавете чесъна и бъркайте често. Когато покафенее по краищата, свалете от котлона и прехвърлете лука и чесъна в купичка, запазете ги за сервиране.
Върнете тенджерата на котлона и сложете лещата, поръсете с куркума и разбъркайте няколко пъти, докато усетите аромата на подправката.
Сложете бутчетата и сипете 6 чаши вода. Подправете щедро със сол и черен пипер.
Сварете супата на средна температура до готовност на месото - около 30 минути.
Когато е готово, извадете го от супата и го обезкостете.
Върнете месните късчета в супата, добавете магданоза и свалете от котлона. Налейте лимоновия сок.
Сервирайте супата с лъжичка кисело мляко, а отгоре поръсете с пържения лук и чесън.
bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешка супа с лимон и ориз
- Супа с пиле, паста и рулца от раци
- Млечна пилешка супа с див ориз
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с боб и картофи
- Пилешка супа с гъби, грах и горчица
- Пилешка крем супа с праз
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с оризов нудълс
- Пилешка супа с ориз и бекон
Коментари към Пилешка супа с леща и пържен лук