Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
Необходими продукти:
- 200 грама червена леща
- 500 грама пилешки воденички
- 1,7 литра вода
- 1/2 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 3 средно големи картофа
- 2 скилидки чесън
- 1/3 чаена лъжица микс от подправки (куркума, смлян кимион)
- 1 чаена лъжица люспи лют червен пипер
- 2 дафинови листа
- сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте пилешките воденички, сварете ги за 40 минути. Когато водата кипне, отстранете образувалата се пяна и намалете температурата на котлона.
Междувременно обелете и нарежете на парчета картофите.
Когато изминат 40 минути от готвенето на воденичките, прибавете картофите, дафиновите листа в съда и подсолете.
Накълцайте лука на малки кубчета, морковите настържете едро и изпържете двата зеленчука в малко олио. Когато продуктите омекнат, сложете всички подправки. Разбъркайте и пържете няколко минути.
Щом картофите са почти готови, изсипете зеленчуковата запръжка и измитата леща в тенджерата. Ако не желаете гъста супа, намалете количеството на лещата.
Щом зрънцата се сварят, добавете ситно нарязаните магданоз и чесън, изчакайте супата да заври и изключете котлона (скилидките може да намачкате или настържете).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешка супа с булгур
- Пилешката супа е вредна за организма
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка каша с фенел и ориз
- Пилешка супа с гъби, грах и горчица
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
Коментари към Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън