Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън

Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън

Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама червена леща
  • 500 грама пилешки воденички
  • 1,7 литра вода
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 средно големи картофа
  • 2 скилидки чесън
  • 1/3 чаена лъжица микс от подправки (куркума, смлян кимион)
  • 1 чаена лъжица люспи лют червен пипер
  • 2 дафинови листа
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте пилешките воденички, сварете ги за 40 минути. Когато водата кипне, отстранете образувалата се пяна и намалете температурата на котлона.

Междувременно обелете и нарежете на парчета картофите.

Когато изминат 40 минути от готвенето на воденичките, прибавете картофите, дафиновите листа в съда и подсолете.

Накълцайте лука на малки кубчета, морковите настържете едро и изпържете двата зеленчука в малко олио. Когато продуктите омекнат, сложете всички подправки. Разбъркайте и пържете няколко минути.

Щом картофите са почти готови, изсипете зеленчуковата запръжка и измитата леща в тенджерата. Ако не желаете гъста супа, намалете количеството на лещата.

Щом зрънцата се сварят, добавете ситно нарязаните магданоз и чесън, изчакайте супата да заври и изключете котлона (скилидките може да намачкате или настържете).


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаника