Бистра пилешка супа с целина и моркови
Пригответе си ароматна и вкусна пилешка супа за кратко време, а ако искате прибавете и фиде, което да придаде допълнителна плътност.
Необходими продукти:
- 2 глави лук, тънко нарязани
- 55 грама масло
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 2 моркова, нарязани
- 25 грама брашно
- 1 супена лъжица магданоз
- 250 грама сварено пилешко филе, накъсано
- 1,2 литра пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера и изпържете лука, морковите и целината, докато омекнат.
Разбъркайте брашното, а 2 минути по-късно сипете бульона. Изчакайте течността да заври и подправете със сол и черен пипер.
Оставете да къкри за 10 минути, докато зеленчуците омекнат напълно.
Прибавете месото и, когато се стопли, свалете от котлона. Добавете магданоза непосредствено преди сервиране.
Източник:
fitneass.com
Коментари към Бистра пилешка супа с целина и моркови