Френска пилешка супа с топено сирене

Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 200 грама топено сирене
- 400 грама картофи
- 150 грама лук
- 180 грама моркови
- 3 дафинови листа
- бахар
- масло на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- магданоз на вкус
- крутони или препечен хляб
Начин на приготвяне:
Сложете месото в тенджера и залейте с вода. Когато тя кипне, добавете 1 чаена лъжица сол, няколко зрънца бахар, 2 - 3 дафинови листа. Варете в продължение на 20 минути, след като водата заври и извадете месото.
Обелете картофите и лука и ги нарежете на кубчета. Морковите настържете, топеното сирене може също да настържете или да нарежете на кубчета.
Изсипете картофите в кипящия бульон и варете 5 - 7 минути след кипването. През това време запържете лука и морковите в маслото. Овкусете със сол и пипер. Прибавете запръжката в супата и оставете да се вари 5 - 7 минути. След това сложете нарязаното месо, 3 минути по-късно топеното сирене, разбъркайте хубаво и изключете котлона.
Преди да поднесете супата, поръсете с нарязан пресен магданоз. Ако желаете, добавете и крутони.
Добър апетит!
Коментари към Френска пилешка супа с топено сирене