Френска пилешка супа с топено сирене
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 200 грама топено сирене
- 400 грама картофи
- 150 грама лук
- 180 грама моркови
- 3 дафинови листа
- бахар
- масло на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- магданоз на вкус
- крутони или препечен хляб
Начин на приготвяне:
Сложете месото в тенджера и залейте с вода. Когато тя кипне, добавете 1 чаена лъжица сол, няколко зрънца бахар, 2 - 3 дафинови листа. Варете в продължение на 20 минути, след като водата заври и извадете месото.
Обелете картофите и лука и ги нарежете на кубчета. Морковите настържете, топеното сирене може също да настържете или да нарежете на кубчета.
Изсипете картофите в кипящия бульон и варете 5 - 7 минути след кипването. През това време запържете лука и морковите в маслото. Овкусете със сол и пипер. Прибавете запръжката в супата и оставете да се вари 5 - 7 минути. След това сложете нарязаното месо, 3 минути по-късно топеното сирене, разбъркайте хубаво и изключете котлона.
Преди да поднесете супата, поръсете с нарязан пресен магданоз. Ако желаете, добавете и крутони.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа с пуешко и ориз
- Пуешка супа със зеленчуци
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с фиде и картофи
- Пилешка супа с кисело зеле и картофи
- Пилешка супа с оризов нудълс
- Пилешка супа с ориз и бекон
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
- Бистра пилешка супа със спагети
Коментари към Френска пилешка супа с топено сирене