Пилешка супа с гъби, грах и горчица
Необходими продукти:
- 300 грама пилешко филе
- 150 грама печурки (може други гъби)
- 1/2 чаена чаша грах (накиснете го предварително във вода)
- 2 картофа
- 1 морков
- глава стар лук
- 1 чаена лъжица горчица
- мъничко куркума (колкото да придаде на супата наситен приятен жълт цвят)
- олио, подправки (включително пресни зелени) и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете граха и филето във вряща подсолена вода и варете в продължение на 30 минути. След това извадете месото, нарежете го и върнете в тенджерата. Добавете картофите (обелени и нарязани на кубчета), граха (отцеден от водата) и варете 15 минути (може и повече, ако е необходимо).
Настъргания морков запържете заедно със ситно нарязания лук. Щом се зачервят, към тях добавете гъбите, горчицата и нека продуктите се задушават 5 минути.
Изсипете запръжката в супата, добавете куркумата, черен пипер, сол и други подправки, каквито харесвате.
След 10 минути изключете котлона и свалете тенджерата от него.
Преди да поднесете супата, поръсете я с пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: justcoolidea.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Пилешка супа с гъби, грах и горчица