Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка супа с оризов нудълс

Пилешка супа с оризов нудълс

Пилешка супа с оризов нудълс - изображение

Необходими продукти:

за бульона:

  • 1/3 печено пиле
  • 1 литра вода
  • 2 моркова
  • 2 стръка праз
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 6 зърна черен пипер
  • 1 кубче пилешки бульон

За супата:

  • 150 грама оризови нудълси
  • 100 грама бок чой (или спанак)
  • 3-4 стръка зелен лук
  • 50 грама царевица от консерва
  • 3 супени лъжици соев сос
  • малка връзка кориандър, нарязан

Начин на приготвяне:

Почистете месото от костите и го приберете в хладилник.

Сложете водата в тенджера и изчакайте да заври.

През това време нарежете зеленчуците за бульона на едро. Когато водата се затопли, сложете костите от пилето, праза, лука, дафиновия лист, черния пипер и бульона.

Изчакайте течността отново да заври, след което намалете температурата на котлона и оставете да къкри 1 час. С решетъчна лъжица отстранявайте образувалата се пяна по повърхността.

Извадете зеленчуците и костите от бульона, прецедете го и го върнете на котлона да заври отново.

Междувременно накъсайте пилешкото месо.

Сложете оризовите нудълси в бульона, гответе за минута и добавете месото, бок чой, нарязания зелен лук, сладката царевица и соевия сос. Гответе за 2-3 минути и сложете кориандъра.

Сервирайте 4 порции.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиНовиниАнкети