Пилешка супа с оризов нудълс

Необходими продукти:
за бульона:
- 1/3 печено пиле
- 1 литра вода
- 2 моркова
- 2 стръка праз
- 1 глава лук
- 1 дафинов лист
- 6 зърна черен пипер
- 1 кубче пилешки бульон
За супата:
- 150 грама оризови нудълси
- 100 грама бок чой (или спанак)
- 3-4 стръка зелен лук
- 50 грама царевица от консерва
- 3 супени лъжици соев сос
- малка връзка кориандър, нарязан
Начин на приготвяне:
Почистете месото от костите и го приберете в хладилник.
Сложете водата в тенджера и изчакайте да заври.
През това време нарежете зеленчуците за бульона на едро. Когато водата се затопли, сложете костите от пилето, праза, лука, дафиновия лист, черния пипер и бульона.
Изчакайте течността отново да заври, след което намалете температурата на котлона и оставете да къкри 1 час. С решетъчна лъжица отстранявайте образувалата се пяна по повърхността.
Извадете зеленчуците и костите от бульона, прецедете го и го върнете на котлона да заври отново.
Междувременно накъсайте пилешкото месо.
Сложете оризовите нудълси в бульона, гответе за минута и добавете месото, бок чой, нарязания зелен лук, сладката царевица и соевия сос. Гответе за 2-3 минути и сложете кориандъра.
Сервирайте 4 порции.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Пилешка супа с чили
- Пилешка супа с грах
- Пилешка супа с ориз и гъби
- Лимонова супа с пилешко месо
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с картофи и тиквички
- Пилешка супа със спанак, шафран, нахут и гъби
- Пилешка супа с ориз и бекон
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
Коментари към Пилешка супа с оризов нудълс