Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешка патладжанена мусака с чушки

Пилешка патладжанена мусака с чушки

Пилешка патладжанена мусака с чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 750 грама патладжани, нарязани на кръгчета
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 850 грама пилешко месо от бут, нарязано на кубчета
  • по 1 зелена и червена чушка, нарязани на тънки пръчици
  • 1 глава лук, нарязан на тънки филийки
  • 2 меки домата, нарязани
  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 1 1/2 чаена чаша доматен сос
  • 2 супени лъжици сушен риган

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и подредете патладжана в тава, намазана с малко мазнина. Опечете ги за 15-20 минути, като ги обърнете веднъж в средата на готвенето.

Междувременно изпържете пилешкото в 2 супени лъжици зехтин, заедно със зеленчуците и чесъна. Гответе на части, за да придобие месото златиста коричка - за около 5 минути. Върнете всичко в тигана и добавете доматената паста и ригана. Задушавайте за 10 минути, докато сосът започне да се сгъстява.

В тава сипете останалия зехтин и започнете да сглобявате мусаката, като започнете с патладжана, за да покриете дъното. Отгоре сложете месната смес и покрийте с още един пласт патладжан. Покрийте с фолио и печете 30 минути.

В края по желание може да поръсите със сирене по избор и да запечете, за златиста коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: woolworths.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлХранене при...Анкети