Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Пилешка лазаня с млечен сос и кисели краставички

Пилешка лазаня с млечен сос и кисели краставички

Пилешка лазаня с млечен сос и кисели краставички - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама кори за лазаня
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1 домат, нарязан ситно
  • 5 скилидки чесън, пресовани
  • 500 грама пилешки гърди, печени или сварени
  • 3 чаени чаши кисело мляко
  • 30 грама краве масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • сол, черен пипер
  • 4 кисели краставички, нарязани ситно
  • 125 грама крема сирене, натурално
  • 2 супени лъжици сок от киселите краставички
  • 1 чаена чаша настърган кашкавал
  • няколко листенца нарязан пресен босилек и магданоз


Начин на приготвяне:


В тенджера кипнете вода и бланширайте корите за лазаня. Охладете ги в ледена вода. В тиган загрейте половината от маслото и запържете пилешкото месо, нарязано ситно, лука, нарязаните кисели краставички, доматите, чесъна. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Намаслете тава, подредете част от корите една до друга и разпределете върху тях плънката. Покрийте с още кори и плънка, продължете подредбата по същия начин, завършвайки с лист. В тиган сгорещете останалото масло, запържете брашното и добавете крема сиренето.

Разбъркайте, разредете със смес от кисело мляко и сок от краставичките. След сгъстяване, разпределете соса върху ястието, поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете лазанята за 20-30 минути, охладете и я разсипете в порции. Поръсете с нарязани ситно пресни подправки и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.whatdoyoucrave.info

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно