Пилаф с говеждо

Необходими продукти:
1 кг тлъсто говеждо
450-500 грама ориз
2 големи глави лук
0,5 кг моркови
1-2 чаши олио
2 скилидки чесън
подправки: шафран, червен пипер, чили, кориандър, кимион, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета, оваляйте го в брашно и изпържете в нагорещено олио.
Измийте месото, почистете го от жилите и мастните слоеве, нарежете го на големи парчета и овкусете всяко едно от тях със сол и черен пипер. След това изпържете месото от двете страни в олиото, в което се пържили лука, докато се образува златиста коричка. Добавете вече готовия лук и нарязаните на кубчета моркови. Налейте вода 1 см над продуктите, сложете подправките и оставете на силен огън за около 10-15 минути. Измийте ориза, прибавете го към месото, сложете и намачкания чесън. Долейте още вода (1,5 см над ориза). Затворете съда с капак и оставете на силен огън за 20 минути. За това време водата трябва да заври. Съберете ориза, така че да образува куп и го покрийте с дълбока чиния. Останалите продукти затворете отново с капака и оставете на слаб огън за още 30 минути. След това махнете чинията от ориза и го смесете с месото. Пилафът е готов. Може да постои 10 минути затворен в съд с капак, за да се придобие по-добър вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пилаф с нахут и гъби
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Пилаф с маслини и гъби
- Яхния с телешко месо и грах
- Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
- Ризото с говеждо и червено вино
- Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
- Азу по татарски
- Задушено месо със сини сливи
- Пилаф с агнешко, кестени и нар
Коментари към Пилаф с говеждо