Задушено месо със сини сливи

Необходими продукти:
700 грама говеждо или свинско месо (по-добре да не е замразено)
1 голяма глава лук или 2 средни
2 с. л. (пълни) доматено пюре
15 сушени сини сливи (количеството е ориентировъчно, сложете на вкус)
сол на вкус
смлян червен пипер на вкус
дафинов лист (по желание)
3 с. л. растително масло без аромат (най-добре зехтин)
2 домата
2 с. л. сметана (може и повече)
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на едри парчета, изпържете го почти до готовност в растителното масло. Лука нарежете на кубчета, доматите на едри парчета и задушете месото заедно с тях. Налейте вода (почти напълно да покрие месото), прибавете сметаната и доматеното пюре, оставете да се задушава. Сложете сол на вкус.
През това време накиснете сушените сини сливи в гореща вода за 10-15 минути. След това изплакнете няколко пъти. Прибавете ги към месото и задушете до готовност. 15 минути, преди да свалите ястието от котлона, прибавете подправки по ваш избор и вкус.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Яхния с телешко месо и грах
- Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
- Ризото с говеждо и червено вино
- Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
- Азу по татарски
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Говеждо месо с бейби моркови и бира
- Говеждо филе на тиган с черен пипер и вино
- Зеленчуково рагу с месо
Коментари към Задушено месо със сини сливи