Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино

Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино

от 16 яну 2017г., обновено на 17 яну 2020г.
Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Суджукът е традиционен месен продукт за българската национална кухня. Приготвя се от смляно говеждо месо с подправки. По желание може да се добави червено вино. След това се омесва добре, за да поеме всички аромати и се оставя да престои покрито с фолио за 24 часа. Смляната смес се пълни в свински черва, завързват се с конец в двата края и се оставят да изсъхнат за 10-14 дни.

Необходими продукти:

  • 900-950 грама говеждо месо
  • 1 1/2 супени лъжици сол
  • 1 1/2 супени лъжици захар
  • 1 1/2 чаени лъжици смлян черен пипер
  • 2 чаени лъжици смлян червен пипер
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • 150 милилитра червено вино
  • 2 обработени свински черва (за пълнене)

Начин на приготвяне:

Смелете месото с помощта на машинка за мелене на месо.

Прибавете солта и захарта към получената кайма.

След това сложете двата вида пипер и мащерката.

Налейте 150 милилитра червено вино.

Омесете старателно с ръце и покрийте съда с найлоново фолио.

Сложете червата в купа, залейте ги с вода и по желание може да добавите 1 чаена лъжица оцет.

Приберете ги заедно с каймата в хладилника за 24 часа.

Когато посоченото време изтече, напълнете суджуци, използвайки отново машинката за мелене на кайма, но този път със съответния за целта накрайник.

Старайте се в червата да не остава въздух. Ако все пак такъв допуснете, продупчете с игра тези места.

Завържете с конец суджуците от двата края и закачете на сухо и студено място, което е хубаво да бъде добре проветриво.

Поставете под тях някакъв съд, в който да се събира отделящия се сок.

След 3 дни ще потъмнеят и тогава започнете прокарвате точилка по повърхността им всеки ден, за да им придадете форма.

10 дни по-късно суджуците ще са готови за консумация.

Добър апетит!

Източник:

Снимки: russianfood.com

Още по темата:
  • Супа от елда с говеждо и застройка Супа от елда с говеждо и застройка
  • Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
  • Пилаф с говеждо Пилаф с говеждо
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
48.00лв.

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
68.00лв.

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660

АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
70.00лв.

АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
49.95лв.

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300

Коментари към Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 13:32
    Коментирайте "Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Студени предястия
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Домашна луканка от свинско и телешко месо
  • Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
  • Говеждо виме
  • Говеждо месо
  • Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
  • Супа от елда с говеждо и застройка
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Яхния с телешко месо и грах
  • Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Какви са полезните приложения на различните видове мащерка?

преди 1920 дни, 19 часа и 54 мин.

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 1976 дни, 2 часа и 42 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 1 час и 36 мин.

Какво представлява прозяването

преди 5 дни, 16 часа и 36 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 5 дни, 16 часа и 48 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 5 дни, 16 часа и 55 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival