Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Говеждо с гъби и бекон в червено вино

Говеждо с гъби и бекон в червено вино

Говеждо с гъби и бекон в червено вино - изображение

Необходими продукти:

  • 750 грама говеждо месо
  • 500 грама печурки
  • 1 глава лук
  • 700 милилитра червено вино
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол на вкус
  • 250 грама бекон
  • 4 моркова
  • 3 скилидки чесън
  • 3 дафинови листа
  • щипка мащерка
  • черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно бекона и го пържете, докато всичката мазнина се стопи.

Говеждото нарежете на малки дълги парчета (да не бъдат дебели), изсипете ги при бекона и пържете заедно двата продукта още 7-10 минути.

Лука нарежете на кубчета, морковите настържете едро, чесъна пресовайте. Изсипете зеленчуците при месото, пържете всичко 15 минути, подправете.

След това налейте виното и задушете в продължение на час. Тогава поръсете с подправки, прибавете нарязаните гъби и магданоз, задушавайте още час.

Ястието може да поднесете с гарнитура от пикантна тиква.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...