Говеждо с гъби и бекон в червено вино
Необходими продукти:
- 750 грама говеждо месо
- 500 грама печурки
- 1 глава лук
- 700 милилитра червено вино
- 1/2 връзка магданоз
- сол на вкус
- 250 грама бекон
- 4 моркова
- 3 скилидки чесън
- 3 дафинови листа
- щипка мащерка
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно бекона и го пържете, докато всичката мазнина се стопи.
Говеждото нарежете на малки дълги парчета (да не бъдат дебели), изсипете ги при бекона и пържете заедно двата продукта още 7-10 минути.
Лука нарежете на кубчета, морковите настържете едро, чесъна пресовайте. Изсипете зеленчуците при месото, пържете всичко 15 минути, подправете.
След това налейте виното и задушете в продължение на час. Тогава поръсете с подправки, прибавете нарязаните гъби и магданоз, задушавайте още час.
Ястието може да поднесете с гарнитура от пикантна тиква.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Говеждо виме
- Азу по татарски
- Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
- Супа от елда с говеждо и застройка
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Яхния с телешко месо и грах
- Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
- Ризото с говеждо и червено вино
Коментари към Говеждо с гъби и бекон в червено вино