Стек от говеждо месо - Брискет
Стекът Брискет е определена част от месото: гърдите или се намира под гърдите на животното. То е много крехко и приготвянето му не изисква много време. Получава се изключително вкусно и сочно месо.
Необходими продукти:
- около 2-3 килограма говеждо месо "брискет" (може да ползвате и друго говеждо цяло парче)
- 1 супена лъжица прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена чаша морска сол
- 1/4 чаена чаша патешка мас или олио
- 2 големи глави лук, нарязани на ситно
- 5 моркова, обелени и нарязани на дребно
- 1 1/2 чаена чаша червено вино
- 2 глави чесън, разрязани през средата
- 8 стръка мащерка
- 4 свежи дафинови листа
- 2 супени лъжици черен пипер
- 1,5 литра пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Овкусете месото със смлян черен пипер и обилно поръсете със солта. Втрийте добре подправките. Увийте говеждото плътно във фолио и приберете в хладилник за най-малко 3 часа, а максимум до 3 дена.
Загрейте фурната на 150 градуса.
Мазнината загрейте в голяма тиган, за да се сгорещи. Запечатайте месото от двете страни, докато покафенее, за около 7-10 минути. Прехвърлете го в тава.
В тигана добавете лука и целината, подправете със сол зеленчуците и ги изпържете за 8-10 минути. Следват чесъна, мащерката, дафиновия лист. Сложете бульона да заври. Всички зеленчуци и бульона изсипете при месото и покрийте с фолио. Печете 2-3 часа във фурната и охладете поне 8 часа, преди да разрежете.
Мазнината, която се е втвърдила, изхвърлете, а останалата течност изсипете в тиган и варете, докато се редуцира и се превърне в тъмно кафяв сос, около 30 минути.
Върнете тавата с месото във фурната и покрийте пак с фолио. Затоплете за 60-90 минути на 150 градуса.
Прехвърлете месото върху дъска за рязане и нарежете напречно на влакната. Подредете върху чиния и полейте със соса.
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Говеждо виме
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Говеждо месо с бейби моркови и бира
- Телешко по корейски с кълнове от боб мунг
- Задушено месо със сини сливи
- Яхния с телешко месо и грах
- Азу по татарски
- Арабски кюфтета с кедрови ядки
- Говеждо месо
Коментари към Стек от говеждо месо - Брискет