Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Стек от говеждо месо - Брискет

Стек от говеждо месо - Брискет

от 01 окт 2019г., обновено на 02 окт 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Стек от говеждо месо - Брискет - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Стекът Брискет е определена част от месото: гърдите или се намира под гърдите на животното. То е много крехко и приготвянето му не изисква много време. Получава се изключително вкусно и сочно месо.

Необходими продукти:

  • около 2-3 килограма говеждо месо "брискет" (може да ползвате и друго говеждо цяло парче)
  • 1 супена лъжица прясно смлян черен пипер
  • 1/4 чаена чаша морска сол
  • 1/4 чаена чаша патешка мас или олио
  • 2 големи глави лук, нарязани на ситно
  • 5 моркова, обелени и нарязани на дребно
  • 1 1/2 чаена чаша червено вино
  • 2 глави чесън, разрязани през средата
  • 8 стръка мащерка
  • 4 свежи дафинови листа
  • 2 супени лъжици черен пипер
  • 1,5 литра пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Овкусете месото със смлян черен пипер и обилно поръсете със солта. Втрийте добре подправките. Увийте говеждото плътно във фолио и приберете в хладилник за най-малко 3 часа, а максимум до 3 дена.

Загрейте фурната на 150 градуса.

Мазнината загрейте в голяма тиган, за да се сгорещи. Запечатайте месото от двете страни, докато покафенее, за около 7-10 минути. Прехвърлете го в тава.

В тигана добавете лука и целината, подправете със сол зеленчуците и ги изпържете за 8-10 минути. Следват чесъна, мащерката, дафиновия лист. Сложете бульона да заври. Всички зеленчуци и бульона изсипете при месото и покрийте с фолио. Печете 2-3 часа във фурната и охладете поне 8 часа, преди да разрежете.

Мазнината, която се е втвърдила, изхвърлете, а останалата течност изсипете в тиган и варете, докато се редуцира и се превърне в тъмно кафяв сос, около 30 минути.

Върнете тавата с месото във фурната и покрийте пак с фолио. Затоплете за 60-90 минути на 150 градуса.

Прехвърлете месото върху дъска за рязане и нарежете напречно на влакната. Подредете върху чиния и полейте със соса.

Източник:

epicurious.com

Още по темата:
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Фасул с говеждо по мексикански Фасул с говеждо по мексикански
  • Пилаф с говеждо Пилаф с говеждо
  • Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
68.00лв.

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
49.95лв.

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300

Коментари към Стек от говеждо месо - Брискет

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Стек от говеждо месо - Брискет
    www.framar.bg 
    на 04 July 2025 в 14:39
    Коментирайте "Стек от говеждо месо - Брискет"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Говеждо виме
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Яхния с телешко месо и грах
  • Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
  • Ризото с говеждо и червено вино
  • Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
  • Азу по татарски
  • Задушено месо със сини сливи
  • Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 119 дни, 17 часа и 1 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2037 дни, 2 часа и 22 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 2 часа и 40 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 22 часа и 50 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 8 дни, 15 часа и 31 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 22 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СОЛПАДЕИН разтворими таблетки * 24

ЛЮКСЕОЛ СУХО МАСЛО ЗА КОСА И ТЯЛО 100 мл

ПЕСАР PORTEX N 53

НОЩНА СМЯНА - АЛЕКС ФИНЛИ - СИЕЛА

НОСИТЕЛ НА СЛЪНЦЕТО - ХАНА КЕЙНЪР - СИЕЛА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50

РУПАФИН таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:45:22

МИЛГАММА N капсули * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:45:06

ПРЕСТАРИУМ таблетки 5 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:44:45
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival