Пилаф с агнешко и стафиди
Необходими продукти:
600 грама прясно агнешко месо
2 глави лук
1/2 чаена чаша стафиди
1 чаена чаша ориз
4 супени лъжици масло
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша шафранова настойка
щипка сол
няколко зрънца нар
чесън
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, сварете го в подсолена вода.
Нарежете агнешкото на неголеми парчета (може да използвате и месо с кост, ако предпочитате), изпържете го на слаб огън в собствена мазнина и малко масло. След това го смесете с ориза и налейте врящата вода. Прибавете нарязания лук, стафидите, няколко скилидки чесън (или сложете цяла глава, която след това ще извадите). Може да добавите моркови, сливи без костилки и малко прясно изцеден сок от нар.
Нека всичко се задушава под капак до пълна готовност на всички продукти. Малко преди да свалите ястие от котлона, сложете настойката от шафран и разбъркайте.
Декорирайте по избор и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Рецепти за агнешко на скара
- Крехко агнешко във винен сос
- Пилаф с черен дроб и дюли
- Пилаф с пилешко, нахут и чесън
- Пилаф с нахут и гъби
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
Коментари към Пилаф с агнешко и стафиди