Пикантни скариди фахитас

Скаридите са добър източник на протеини, което ги прави идеални за добавяне в кето режим. Пикантността в тази рецепта идва от смлените сушени люти чушки Халапеньо с отличителен опушен вкус. Ако твърде пикантната храна не е по вашия вкус, използвайте сладък червен пипер или леко лют пипер (по желание).
Необходими продукти:
- 100 грама почистени скариди
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена лъжичка смляна люта чушка Халапеньо
- 1/4 чаена лъжичка смлян кимион
- риган
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 зелена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 3/4 чаена чаша лук, нарязан на кубчета
- 30 грама лимонов сок
- листа от кориандър
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете скаридите, чесъна, смленяната люта чушка Халапеньо, кимиона и ригана. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Покрийте с капак и сложете за поне 30 минути в хладилник.
Загрейте зехтин в голям грил тиган на силен огън и запържете скаридите за около 5 минути, докато придобият розов цвят. Добавете лука, чушките и лимоновия сок и продължете да пържите, докато лукът стане полупрозрачен. Свалете от котлона и сервирайте, като гарнирате с пресни листа кориандър.
Приятен апетит!
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Хрупкави панирани скариди
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Масло от антарктически крил защитава сърцето, мозъка и зрението
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Варени скариди с чесново масло и лимон
- Пържени скариди с чесън
Коментари към Пикантни скариди фахитас