Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пикантни скариди с грис и чедър

Пикантни скариди с грис и чедър

Пикантни скариди с грис и чедър - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 1/4 чаена чаша масло
  • 12 смачкани скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 4 стръка мащерка
  • 3 супени лъжици вино шери
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжица сос Уорчестър
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 500 грама скариди - почистени
  • 1/2 чаена лъжица лют сос по желание
  • 1/4 чаена чаша нарязани домати
  • 3 резена бекон, изпържени
  • 1-2 супени лъжици сметана
  • 1 чаена чаша царевичен грис
  • 1/4 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
  • 3 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена чаша настърган чедър
  • сол, пипер
  • зелен лук, магданоз

Начин на приготвяне:

В голям чугунен тиган сложете зехтина, маслото, чесъна, дафиновия лист и мащерка. Разтопете на топлина и добавете вино шери, червения пипер, сосът Уорчестър и посолете. Сложете скаридите и разбъркайте. Добавете лютия сос, доматите, бекона (нарязан на кубчета) и сметаната. Гответе около 3-5 минути, докато скаридите порозовеят.

Сварете гриса според инструкциите на пакета, като към него добавите прясното мляко, маслото, чедъра и подправите със сол и пипер.

Гарнирайте порцията със зелен лук и магданоз, отгоре върху гриса сложете скариди, заедно с малко от соса в тигана и поднесете с резени лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно