Пикантни скариди с грис и чедър
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша масло
- 12 смачкани скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 4 стръка мащерка
- 3 супени лъжици вино шери
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица сос Уорчестър
- 1/2 чаена лъжица сол
- 500 грама скариди - почистени
- 1/2 чаена лъжица лют сос по желание
- 1/4 чаена чаша нарязани домати
- 3 резена бекон, изпържени
- 1-2 супени лъжици сметана
- 1 чаена чаша царевичен грис
- 1/4 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 3 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- сол, пипер
- зелен лук, магданоз
Начин на приготвяне:
В голям чугунен тиган сложете зехтина, маслото, чесъна, дафиновия лист и мащерка. Разтопете на топлина и добавете вино шери, червения пипер, сосът Уорчестър и посолете. Сложете скаридите и разбъркайте. Добавете лютия сос, доматите, бекона (нарязан на кубчета) и сметаната. Гответе около 3-5 минути, докато скаридите порозовеят.
Сварете гриса според инструкциите на пакета, като към него добавите прясното мляко, маслото, чедъра и подправите със сол и пипер.
Гарнирайте порцията със зелен лук и магданоз, отгоре върху гриса сложете скариди, заедно с малко от соса в тигана и поднесете с резени лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хрупкави панирани скариди
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Супа от скариди с домати и чесън
Коментари към Пикантни скариди с грис и чедър