Пикантни пълнени чушки с боб, подправки и сирене

Необходими продукти:
- 6 големи зелени чушки
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 люти чушки халапеньо
- 1/2 червена чушка
- 1/2 чаена чаша нарязан свеж кориандър
- 1 чаена лъжица кимион
- 800 грама печен боб от консерва
- 1 до 3 чаени лъжици лютив сос (на вкус)
- 300 грама сирене Монтерей Джак
Начин на приготвяне:
Разрежете по дължина чушките (за да получите лодки за пълнене) и ги почистете от семената.
Нарежете лука, червената и лютата чушки на ситно, пресовайте чесъна.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган. Добавете лука, чесъна, чушката халапеньо, червената чушка, кориандъра и кимона. Гответе на средна температура, докато лукът покафенее (за около 4 минути).
Свалете тигана от котлона, добавете боба и лютивия сос, сложете и част от сиренето.
Подправете със сол и пипер. С получената смес напълнете лодките и ги поръсете с останалото сирене.
Изпечете чушките в затворен грил за 30-40 минути.
Ако предпочитате, може да приготвите чушките във фурната.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ ВЕГАН БЛЕНД 1 кг
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Супа от бял боб със спанак
- Бобови култури
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Маринован бял боб
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Задушен боб с агнешко в бира
Коментари към Пикантни пълнени чушки с боб, подправки и сирене