Киноа с черен боб
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица олио
- 1 глава лук, накълцана на ситно
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 3/4 чаена чаша киноа
- 1 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на прах
- 1 чаена чаша замразена царевица
- 2 консерви от 200 грама черен боб, отцедени
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Изпържете в него лука и чесъна в олито, докато покафенеят (около 10 минути).
Разбъркайте киноата с лука и покрийте със зеленчуковия бульон. Подправете с кимион, лютия пипер, сол и черен пипер. След като заври, сложете капак, намалете температурата и оставете да се свари киноата за 20 минути, докато абсорбира бульона.
Прибавете замразената царевица и оставете за още 5 минути на котлона, за да се затопли, след което прибавете боба и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС ЧАЙ ОТ КИНОА, ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ И ГОДЖИ БЕРИ * 42
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
БИОХЕРБА БИО ТРИЦВЕТНА КИНОА 200 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Безглутенова диета
- Бобови култури
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Варена киноа
- Гарнитура от киноа
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Зеленчукова салата със сирене халуми и киноа
- Пилешки дробчета с боб и спанак
Коментари към Киноа с черен боб