Киноа с черен боб

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица олио
- 1 глава лук, накълцана на ситно
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 3/4 чаена чаша киноа
- 1 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/4 чаена лъжица лют пипер на прах
- 1 чаена чаша замразена царевица
- 2 консерви от 200 грама черен боб, отцедени
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Изпържете в него лука и чесъна в олито, докато покафенеят (около 10 минути).
Разбъркайте киноата с лука и покрийте със зеленчуковия бульон. Подправете с кимион, лютия пипер, сол и черен пипер. След като заври, сложете капак, намалете температурата и оставете да се свари киноата за 20 минути, докато абсорбира бульона.
Прибавете замразената царевица и оставете за още 5 минути на котлона, за да се затопли, след което прибавете боба и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КИНОА 250 г ЗЕМЕЛА
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG БАЛСАМ ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 500 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG СЕРУМ ЗА ДЪЛГА КОСА С АЛОЕ ВЕРА 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 LONG СПРЕЙ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА 15 В 1 150 мл
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Печен боб с шунка
- Палачинки от киноа с малиново сладко
- Шоколадов пудинг с киноа и банан
- Салата с ягоди, киноа и кейл
- Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Боб с наденица и кисело зеле
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
Коментари към Киноа с черен боб