Пълнени чушки с патладжан и боб

Необходими продукти:
- 2 големи камби, разрязани през средата и почистени от семената
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица кориандър на прах
- 400 грама домати от консерва (нарязани)
- 1 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 1 люта чушка, накълцана на ситно
- 1 малък патладжан, нарязан на кубчета
- 220 грама боб от консерва (с течността)
- малка връзка кориандър (или магданоз), наситнен
- 1 голямо яйце
- 25 грама настъргано сирене (фета)
- 50 грама прясно сирене
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките с отрязаната страна надолу за около 15-20 минути на 190 градуса.
Стоплете тиган и в него сложете подправките, за да освободят аромата си. Прибавете доматите и лука, чесъна, лютата чушка, патладжана и боба, заедно със сока от консервата (ако използвате голяма консерва от 400 грама, добавете половината от сока). Покрийте тигана и оставете да къкри за 20 минути, като разбърквате често, без да доливате вода. Накрая добавете в сместа и кориандъра.
Разбийте яйцето и смесете с двата вида сирене.
Обърнете чушките и ги напълнете със зеленчуковата смес, колкото се може по-плътно. Покрийте с яйцето и сиренето. Запечете за 10 минути.
Сервирайте със салата и резени лайм.
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ ВЕГАН БЛЕНД 1 кг
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Супа от бял боб със спанак
- Бобови култури
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Маринован бял боб
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
Коментари към Пълнени чушки с патладжан и боб