Кисело зеле с бели гъби и боб
Необходими продукти:
- 500 грама кисело зеле
- 300 грама замразени бели гъби
- 200 грама стар боб (червен)
- 1-2 глави лук
- 3-4 дафинови листа
- 6-7 зърна черен пипер
- сол на вкус
- 3-4 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици доматено пюре
Начин на приготвяне:
Сварете боба, а гъбите и лука изпържете в олио, като не е необходимо предварително да размразявате гъбите.
Щом се изпари течността, в сместа изсипете киселото зеле (изплакнете го преди това), добавете доматеното пюре, дафиновите листа и зърната черен пипер.
Затворете съда с капак и задушете до готовност на зелето и гъбите.
След това добавете боба, разбъркайте внимателно и оставете ястието под капак за около 10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
РОДОКОЛА капки 100 мл
НовЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Кисело зеле с бели гъби и боб