Кисело зеле с бели гъби и боб

Необходими продукти:
- 500 грама кисело зеле
- 300 грама замразени бели гъби
- 200 грама стар боб (червен)
- 1-2 глави лук
- 3-4 дафинови листа
- 6-7 зърна черен пипер
- сол на вкус
- 3-4 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици доматено пюре
Начин на приготвяне:
Сварете боба, а гъбите и лука изпържете в олио, като не е необходимо предварително да размразявате гъбите.
Щом се изпари течността, в сместа изсипете киселото зеле (изплакнете го преди това), добавете доматеното пюре, дафиновите листа и зърната черен пипер.
Затворете съда с капак и задушете до готовност на зелето и гъбите.
След това добавете боба, разбъркайте внимателно и оставете ястието под капак за около 10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
СУИС ЕНЕРДЖИ ТАЙНАТА НА БАЛЕРИНАТА СТЪПКА 3 БАЛАНС капсули * 14
НовЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа с черен боб
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
Коментари към Кисело зеле с бели гъби и боб