Кисело зеле с бели гъби и боб
Необходими продукти:
- 500 грама кисело зеле
- 300 грама замразени бели гъби
- 200 грама стар боб (червен)
- 1-2 глави лук
- 3-4 дафинови листа
- 6-7 зърна черен пипер
- сол на вкус
- 3-4 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици доматено пюре
Начин на приготвяне:
Сварете боба, а гъбите и лука изпържете в олио, като не е необходимо предварително да размразявате гъбите.
Щом се изпари течността, в сместа изсипете киселото зеле (изплакнете го преди това), добавете доматеното пюре, дафиновите листа и зърната черен пипер.
Затворете съда с капак и задушете до готовност на зелето и гъбите.
След това добавете боба, разбъркайте внимателно и оставете ястието под капак за около 10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Полската сърнела
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
Коментари към Кисело зеле с бели гъби и боб