Пикантен сос от червени чушки
Необходими продукти:
1 килограм червени чушки
75 милилитра зехтин
4 големи скилидки чесън
2 люти чушки/чили сос
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Подредете чушките в тава, застлана с хартия за печене и подмазана със зехтин. Изпечете ги на функция грил до готовност. Заедно с чушките изпечете и скилидките чесън, без да ги обелвате. Готовите зеленчуци сложете в съд с капак, изчакайте да изстинат, обелете ги и почистете от семената.

Сложете изпечените чушки и чесън в блендер, добавете чили соса (или лютите чушки), сол, пипер и смелете, докато се получи пюре, като постепенно прибавяте зехтина.

Готовият сос приберете за час в хладилник. Консистенцията е гъста и гладка.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МЕРЦ СПЕЦИАЛ ЗА КОСА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сос Бъфало
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Салатен дресинг с аншоа, пармезан и чесън
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
Коментари към Пикантен сос от червени чушки