Пикантен сос от червени чушки
Необходими продукти:
1 килограм червени чушки
75 милилитра зехтин
4 големи скилидки чесън
2 люти чушки/чили сос
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Подредете чушките в тава, застлана с хартия за печене и подмазана със зехтин. Изпечете ги на функция грил до готовност. Заедно с чушките изпечете и скилидките чесън, без да ги обелвате. Готовите зеленчуци сложете в съд с капак, изчакайте да изстинат, обелете ги и почистете от семената.
Сложете изпечените чушки и чесън в блендер, добавете чили соса (или лютите чушки), сол, пипер и смелете, докато се получи пюре, като постепенно прибавяте зехтина.
Готовият сос приберете за час в хладилник. Консистенцията е гъста и гладка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
НАСЛАДА 50 мл
НовФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТНО ОЛИО ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 330 мл
ХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Отгледайте си богата реколта пипер по мързеливия начин
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Сос Бъфало
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Класически сос за хамбургери
Коментари към Пикантен сос от червени чушки