Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Печен чийзкейк с ананас

Печен чийзкейк с ананас

Печен чийзкейк с ананас - изображение

Необходими продукти:

за блата:

  • 250 грама масло - на стайна температура
  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 1 консерва от 400 грама ананас на кръгчета (запазете 1/8 чаена чаша от сока)
  • 20 коктейлни череши
  • 3/4 чаена чаша бяла захар
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1 1/2 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица заквасена сметана

за крема:

  • 2 чаени чаши крема сирене
  • 2 консерви от 400 грама кондензирано мляко
  • кората и сока на 1 лимон
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Застелете 2 тави с падащо дъно с диаметър 22 сантиметра с хартия за печене и намазнете.

Разбъркайте 125 грама масло с кафявата захар, докато се получи крем. Получената смес разделете между двете тави и намажете дъното им. Отгоре подредете ананаса. Сложете черешките в пръстена на ананаса и където има място между резените.

В купа смесете останалото масло и захарта. Добавете яйцата едно по едно и сложете ванилията. Прибавете брашното, солта, бакпулвера и содата. Разбъркайте добре и прибавете заквасената сметана и ананасовия сок, отново разбъркайте, докато се получи гладко кексово тесто.

Разделете го между двете тави и го загладете с шпатула. Сложете ги да се пекат 30-35 минути, докато блатовете покафенеят. Оставете 15 минути кекса да се охлади на стайна температура.

В купа разбийте крема сиренето, докато стане на крем. Добавете кондензираното мляко, лимоновата кора и сок, както и ванилията.

блатове

Изсипете крема върху единия блат и изравнете. Сложете във фризера за 1 час. След това извадете и сложете върху крема втория блат с ананас. Приберете за 3 часа в хладилник, преди сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияСъставкиЛюбопитноДиетиБотаника