Печен хляб с пилешко, кашкавал и сос барбекю
Необходими продукти:
- 400 грама готово тесто за пица
- 2 чаени чаши сварено и накъсано пилешко месо
- 1 чаена чаша сос барбекю
- 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан на ситно
- 2 1/2 чаени чаши настъргана моцарела
- 1/2 чаена чаша разтопено безсолно масло
- 1 нарязана люта чушка
- сосове по избор за гарнитура
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Разстелете и разточете тестото на равни квадрати (3 реда по 5 тестени части).
В купа сложете накъсаното пилешко месо, половината от барбекю соса, лука и една втора от кашкавала. Разбъркайте.
Намаслете тестените изрезки, гарнирайте с плънката и подредете едни върху други.
Намажете йенски съд с масло и ги наредете плътно едни до други.
Подправете с лютата чушка и глазирайте с останалия барбекю сос. Поръсете с кашкавал и запечете до готовност.
Охладете, разрежете и поднесете филийките, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.tastemade.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Печен хляб с пилешко, кашкавал и сос барбекю