Печен омлет с червен лук, масло и сметана

Необходими продукти:
6 големи яйца
6 супени лъжици заквасена сметана
1,5 супени лъжици брашно
2 супени лъжици масло
сол, черен пипер
За плънката:
2-3 глави червен лук
щипка кимион
по мъничко сол и захар
масло
Начин на приготвяне:
Изпържете брашното в 2 супени лъжици масло, трябва да се получи златистокафява смес.
Свалете съда от котлона, добавете заквасената сметана и разбъркайте старателно, за да не се образуват бучки.
Върнете тигана на огъня и нека комбинацията се задушава в продължение на минута, след което прехвърлете в купа и оставете да се охлади.
През това време нарежете лука на тънки полукръгчета и изсипете в дълбок тиган, в който ще правите омлета.
Сложете няколко супени лъжици масло, щипка захар, малко сол и изпържете бързо на силен огън, като разбърквате често.
Накрая поръсете с кимион и свалете от котлона.
Яйчената заготовка изсипете в сметановата смес с брашното, разбийте до еднородност, подправете на вкус.
Върнете тигана с лука върху котлона, добавете в него омлетната маса и изчакайте, докато сместа стегне отдолу. Тогава преместете ястието във фурната и нека се пече при 160 градуса около 5-10 минути или до желаната готовност на ястието.
Поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет с печурки и лук
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с ориз по японски
- Омлет с киселец, извара и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
- Омлет с тиквички на фурна
- Летен омлет с домати и кашкавал
Коментари към Печен омлет с червен лук, масло и сметана