Печен омлет с кисели краставички, грах, моркови и маслини

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 3-4 малки кисели краставички
- 150 грама замразен грах
- 2 настъргани моркова
- 100 грама маслини без костилка
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол, черен пипер масло за намазване
- 1-2 супени лъжици галета за поръсване
- 100 милилитра сметана за готвене
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
Намажете форма за торта или тава с масло и поръсете с галетата. В купа чукнете яйцата, прибавете сметаната и разбийте до еднородност.
Добавете брашното, солта, черния пипер, червения пипер и разбъркайте. Прибавете нарязани кисели краставички, грах, моркови, маслини и разбъркайте.
Изсипете сместа във формата, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете омлета, гарниран със заквасена сметана.
Добър апетит!
Източник: www.povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет с прясно мляко
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Омлет със зеленчуци
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с ориз по японски
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет на фурна с моцарела, домати и сметана
- Омлет с пилешко месо
- Омлет Пуляр
Коментари към Печен омлет с кисели краставички, грах, моркови и маслини