Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен омлет със зеленчуци, кашкавал и сметана

Печен омлет със зеленчуци, кашкавал и сметана

Печен омлет със зеленчуци, кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 1 домат
  • 1 чушка
  • 1 глава лук
  • 100 грама кашкавал или сирене Фета
  • 6 яйца
  • 50 милилитра готварска сметана
  • 3 скилидки чесън
  • 8 маслини
  • 3 супени лъжици олио
  • черен пипер, зелени подправки, сол


Начин на приготвяне:

нарежете на средно големи кубчета домата и чушката (която преди това сте почистили от семената), всяка от маслините разрежете на няколко кръгчета.

Лука обелете, нарежете ситно, след което изпържете в олио до прозрачност (междувременно не забравяте да разбърквате). Тогава прибавете парченцата домати, чушка, чесън и маслини. Гответе зеленчуците в продължение на 5 минути, като разбърквате.

След това сложете зелените подправки в съда и отново разбъркайте.

Разбийте яйцата със сметаната, подправете.

В предварително намазнена тава разпределете зеленчуците равномерно, а върху тях натрошете сирене Фета или настържете кашкавал. Залейте с яйцата и изпечете във фурната (градусите да са 190), докато повърхността придобие румена коричка.

Поднесете омлета горещ.

Добър апетит!

 


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: w-say.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти