Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед
Необходими продукти:
- 1 пиле около 1.5-2 килограма
- 2 супени лъжици горчица
- 1 супена лъжица течен мед
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 100 милилитра тъмна бира
- сол, черен пипер според вкуса
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- зехтин или масло за намазване
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете пилето. Разрежете и го сложете в намаслена тава. В купа смесете горчицата, меда, чесъна, бирата и куркумата.
Разбъркайте сместа и с помощта на силиконова четка намажете пилето от всички страни. Подправете със сол и черен пипер. Останалата смес размийте с една чаена чаша топла вода и изсипете в тавата.
Загрейте фурната на 200 градуса, изпечете за 20 минути. Намалете мощността на 180 градуса и допечете месото още 25 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете пилешкото с гарнитура по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bearecetasymas.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как да разберете дали пилешкото месо е годно за консумация
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Лимоново пиле с масло и чесън
Коментари към Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед