Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед

Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед

Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед - изображение

Необходими продукти:


  • 1 пиле около 1.5-2 килограма
  • 2 супени лъжици горчица
  • 1 супена лъжица течен мед
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 100 милилитра тъмна бира
  • сол, черен пипер според вкуса
  • 1/2 чаена лъжичка куркума
  • зехтин или масло за намазване


Начин на приготвяне:


Почистете, измийте и подсушете пилето. Разрежете и го сложете в намаслена тава. В купа смесете горчицата, меда, чесъна, бирата и куркумата.

Разбъркайте сместа и с помощта на силиконова четка намажете пилето от всички страни. Подправете със сол и черен пипер. Останалата смес размийте с една чаена чаша топла вода и изсипете в тавата.

Загрейте фурната на 200 градуса, изпечете за 20 минути. Намалете мощността на 180 градуса и допечете месото още 25 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете пилешкото с гарнитура по ваш избор.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bearecetasymas.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястияЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкети