Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед

Необходими продукти:
- 1 пиле около 1.5-2 килограма
- 2 супени лъжици горчица
- 1 супена лъжица течен мед
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 100 милилитра тъмна бира
- сол, черен пипер според вкуса
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- зехтин или масло за намазване
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете пилето. Разрежете и го сложете в намаслена тава. В купа смесете горчицата, меда, чесъна, бирата и куркумата.
Разбъркайте сместа и с помощта на силиконова четка намажете пилето от всички страни. Подправете със сол и черен пипер. Останалата смес размийте с една чаена чаша топла вода и изсипете в тавата.
Загрейте фурната на 200 градуса, изпечете за 20 минути. Намалете мощността на 180 градуса и допечете месото още 25 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете пилешкото с гарнитура по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bearecetasymas.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед