Печено пиле върху канапе от зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 пиле, около 2 1/2 килограма
- 1 лимон, напречно разполовен
- 1 глава чесън, напречно разполовена
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 супена лъжица черен пипер
- 3 моркова, нарязани на парчета с големина 5 сантиметра
- 1 глава лук, нарязана на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Измийте старателно пилето и го подсушете с кухненска хартия.
- Подправете от вътрешната страна със сол и черен пипер и поставете в кухината по една половинка от чесновата глава и лимона.
- Намажете външната страна със зехтина и подправете със сол и черен пипер. Вържете бутчетата и крилата.
- Поставете останалите зеленчуци и половинката лимон в тава.
- Поръсете със зехтин и подправете сос сол и прясно смлян черен пипер.
- Поставете пилето върху зеленчуковото канапе и печете в продължение на 1 1/2 часа.
- Оставете го да си почине за около 15 минути, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: inspiredtaste.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Хрупкави бадемови аспержи на фурна
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Печено пиле върху канапе от зеленчуци