Печено пиле върху канапе от зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 пиле, около 2 1/2 килограма
- 1 лимон, напречно разполовен
- 1 глава чесън, напречно разполовена
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 супена лъжица черен пипер
- 3 моркова, нарязани на парчета с големина 5 сантиметра
- 1 глава лук, нарязана на едро
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Измийте старателно пилето и го подсушете с кухненска хартия.
- Подправете от вътрешната страна със сол и черен пипер и поставете в кухината по една половинка от чесновата глава и лимона.
- Намажете външната страна със зехтина и подправете със сол и черен пипер. Вържете бутчетата и крилата.
- Поставете останалите зеленчуци и половинката лимон в тава.
- Поръсете със зехтин и подправете сос сол и прясно смлян черен пипер.
- Поставете пилето върху зеленчуковото канапе и печете в продължение на 1 1/2 часа.
- Оставете го да си почине за около 15 минути, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: inspiredtaste.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени картофени кръгчета в пакет от бекон с кашкавал
- Редени картофки на фурна с хрупкава коричка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
Коментари към Печено пиле върху канапе от зеленчуци