Печено пиле върху канапе от зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 пиле, около 2 1/2 килограма
- 1 лимон, напречно разполовен
- 1 глава чесън, напречно разполовена
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сол
- 1/2 супена лъжица черен пипер
- 3 моркова, нарязани на парчета с големина 5 сантиметра
- 1 глава лук, нарязана на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Измийте старателно пилето и го подсушете с кухненска хартия.
- Подправете от вътрешната страна със сол и черен пипер и поставете в кухината по една половинка от чесновата глава и лимона.
- Намажете външната страна със зехтина и подправете със сол и черен пипер. Вържете бутчетата и крилата.
- Поставете останалите зеленчуци и половинката лимон в тава.
- Поръсете със зехтин и подправете сос сол и прясно смлян черен пипер.
- Поставете пилето върху зеленчуковото канапе и печете в продължение на 1 1/2 часа.
- Оставете го да си почине за около 15 минути, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: inspiredtaste.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Картофени хармоники
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Печени ябълки с мед и орехи
- Пилешки терин със зеленчуци
- Мариновани пилешки хапки
- Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
Коментари към Печено пиле върху канапе от зеленчуци