Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин

Необходими продукти:
- 1 килограм прясно агнешко месо
- 1 връзка пресен лук и една връзка джоджен
- 2-3 броя печени и смлени патладжани
- няколко стръка пресен розмарин
- 1 връзка зелен чесън
- 2 наситнени скилидки чесън
- сол, черен пипер на вкус
- 50-100 милилитра бяло вино
- 50 грама краве масло
- 3-4 листа скълцана ситно мента
Начин на приготвяне:
Сварете месото, охладете и оставете настрана. Отцедете бульона и от него заделете около 250-300 милилитра вода. В тиган разтопете маслото и сотирайте нарязаните ситно зелен лук, чесън и джоджен.
Подправете със сол, черен пипер и разпределете сместа на дъното на тава. Утепайте месото с ментата и го прибавете.
Смесете патладжаните с чесъна, разпределете върху агнешкото и налейте бульона с виното. Загрейте фурна на 160 градуса и запечете за два часа. Поднесете ястието топло, гарнирано с листенца пресен розмарин.
Добър апетит!
Източник: www.pillsbury.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с домати
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Пикантно агнешко със спанак
- Агнешко с артишок под хрупкава коричка
- Агнешко на фурна в бяло вино с чесън
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешко с лимон, маслини, стафиди и подправки
- Задушено агнешко с картофи в сос
Коментари към Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин