Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин

Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин

от 06 апр 2017г.
Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:


  • 1 килограм прясно агнешко месо
  • 1 връзка пресен лук и една връзка джоджен
  • 2-3 броя печени и смлени патладжани
  • няколко стръка пресен розмарин
  • 1 връзка зелен чесън
  • 2 наситнени скилидки чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • 50-100 милилитра бяло вино
  • 50 грама краве масло
  • 3-4 листа скълцана ситно мента

 

Начин на приготвяне:

 

Сварете месото, охладете и оставете настрана. Отцедете бульона и от него заделете около 250-300 милилитра вода. В тиган разтопете маслото и сотирайте нарязаните ситно зелен лук, чесън и джоджен.

Подправете със сол, черен пипер и разпределете сместа на дъното на тава. Утепайте месото с ментата и го прибавете.

Смесете патладжаните с чесъна, разпределете върху агнешкото и налейте бульона с виното. Загрейте фурна на 160 градуса и запечете за два часа. Поднесете ястието топло, гарнирано с листенца пресен розмарин.

Добър апетит!

Източник: www.pillsbury.com

Още по темата:
  • Марината за агнешко месо Марината за агнешко месо
  • Задушен боб с агнешко в бира Задушен боб с агнешко в бира
  • Агнешко с доматен сос и макарони на фурна Агнешко с доматен сос и макарони на фурна
  • Фасул с месо Фасул с месо
3.5/5 2 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
4.50лв.

ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г

Коментари към Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин
    www.framar.bg 
    на 22 May 2025 в 05:59
    Коментирайте "Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
  • Рецепти за агнешко на скара
  • Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
  • Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
  • Агнешко с бял боб и доматена запръжка
  • Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
  • Печено агнешко с билки, горчица и мед
  • Агнешко с картофи, вино и грах
  • Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
  • Агнешки сач със зеленчуци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 76 дни, 8 часа и 22 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 1993 дни, 17 часа и 42 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 5 дни, 18 часа и 4 мин.

Какво представлява прозяването

преди 10 дни, 9 часа и 4 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 10 дни, 9 часа и 16 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 10 дни, 9 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди

Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди

от 18 апр 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЯВОЛСКИ НОКЪТ КОРЕН капсули 480 мг * 100 NATURE'S WAY

ИНОФАРМ ПЮР ЕЛЕМЕНТС СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С 15% ВИТАМИН C 30 мл

ДАНДУМ охлаждащ гел 100 г

БИОХЕРБА АМИНО КОМПЛЕКС+ХРОМ капс. * 100

КАТЕТЪР ПРЕЗЕРВАТИВ 20 мм. УРО

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНДОТЕЛОН таблетки 150 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 май 2025г. в 16:58:08

ИНФЛУЦИД таблетки * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 май 2025г. в 16:54:33

ЛАКТОФЛОР СЕВИДА капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 май 2025г. в 16:40:02

ОРТОМОЛ ФЕМИН 30 дневни дози

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 май 2025г. в 16:36:30

РИГЕНОМА МАКС крем 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 май 2025г. в 16:35:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival