Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин

Необходими продукти:
- 1 килограм прясно агнешко месо
- 1 връзка пресен лук и една връзка джоджен
- 2-3 броя печени и смлени патладжани
- няколко стръка пресен розмарин
- 1 връзка зелен чесън
- 2 наситнени скилидки чесън
- сол, черен пипер на вкус
- 50-100 милилитра бяло вино
- 50 грама краве масло
- 3-4 листа скълцана ситно мента
Начин на приготвяне:
Сварете месото, охладете и оставете настрана. Отцедете бульона и от него заделете около 250-300 милилитра вода. В тиган разтопете маслото и сотирайте нарязаните ситно зелен лук, чесън и джоджен.
Подправете със сол, черен пипер и разпределете сместа на дъното на тава. Утепайте месото с ментата и го прибавете.
Смесете патладжаните с чесъна, разпределете върху агнешкото и налейте бульона с виното. Загрейте фурна на 160 градуса и запечете за два часа. Поднесете ястието топло, гарнирано с листенца пресен розмарин.
Добър апетит!
Източник: www.pillsbury.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Агнешки сач със зеленчуци
Коментари към Печено агнешко с чеснов патладжан и розмарин