Агнешко с артишок под хрупкава коричка
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 250 грама агнешка кайма
- 3 накълцани скилидки чесън
- 1 консерва от 400 грама артишок
- 500 грама манголд (може спанак или кейл), нарязан
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица копър
- 120 грама сирене фета, натрошено
- 2 яйца
- 7 кори за баница
- 3 супени лъжици разтопено масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса.
Намазнете квадратна тавичка с мазнина по избор.
Загрейте олиото и изпържете лука с каймата, като я раздребните по време на готвенето. Добавете чесъна и артишока. Две-три минути по-късно добавете манголда и изчакайте да омекне - около 4-6 минути.
Свалете от котлона и добавете копъра и магданоза. Охладете за 10 минути. Прибавете сиренето, яйцата и подправете със сол и пипер. Изсипете в тавата.
Покрийте с корите баница, като всяка намазвате, преди да сложите следващата (ако има нужда ги разрежете).
Печете за 30-35 минути.
Изстудете 10 минути преди сервиране.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Агнешко с домати, стар лук, чесън и чили
- Рецепти за агнешко на скара
- Крехко агнешко във винен сос
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Агнешки сач със зеленчуци
- Агнешки крачета с чесън и розмарин на дървени въглища
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Агнешко с домати
- Гръцка яхния с агнешко, лук и картофено пюре
Коментари към Агнешко с артишок под хрупкава коричка