Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
Необходими продукти:
- 1 килограм свински ребра (с месо)
- 25 милилитра соев сос
- 2-3 чаени лъжици мед
- половин лимон
- корен джинджифил на вкус
- няколко скилидки чесън и подправки на вкус
Не използвайте сол, защото соевият сос е достатъчно солен
Начин на приготвяне:
Смесете меда, лимоновия сок и соевия сос, като прецените точно колко от пчелната сладост ще използвате според количеството на месото.
Към течността добавете рендосан джинджифил, избраните подправки и намачкания или ситно накълцан чесън. Разбъркайте. Ако медът се захароса, не се тревожете (това означава, че е истински), а само затоплете за кратко комбинацията, за да може той да се разтопи.
Разрежете ребрата на порции.
Подредете ги в тенджера и залейте с маринатата, която трябва да ги покрие добре. Може да поставите чиния отгоре или някаква друга подходяща тежест.
Оставете ребрата да поемат вкусовете и ароматите, като за това ще е необходим поне един час, а ако разполагате с достатъчно време, нека се мариноват цяла нощ.
След това изпечете върху решетка в силно загрята фурна (при 200-250 градуса), като може да налеете малко вода в съда под решетката, за да се получат по-сочни ребърца. Периодично ги обръщайте и поливайте с маринатата.
Тридесет минути по-късно ястието ще бъде готово.
Вкусът ще е леко сладникав, а цветът - красив и апетитен.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: stomenu.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Червен боб със свински ребра
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Свинска супа с грах и картофи
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Барбекю сос за ребърца
- Свински ребърца в кленов сироп
Коментари към Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил