Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил

Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил

Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свински ребра (с месо)
  • 25 милилитра соев сос
  • 2-3 чаени лъжици мед
  • половин лимон
  • корен джинджифил на вкус
  • няколко скилидки чесън и подправки на вкус

Не използвайте сол, защото соевият сос е достатъчно солен

свински ребра

Начин на приготвяне:

Смесете меда, лимоновия сок и соевия сос, като прецените точно колко от пчелната сладост ще използвате според количеството на месото.

Към течността добавете рендосан джинджифил, избраните подправки и намачкания или ситно накълцан чесън. Разбъркайте. Ако медът се захароса, не се тревожете (това означава, че е истински), а само затоплете за кратко комбинацията, за да може той да се разтопи.

марината

Разрежете ребрата на порции.

свински ребра

Подредете ги в тенджера и залейте с маринатата, която трябва да ги покрие добре. Може да поставите чиния отгоре или някаква друга подходяща тежест.

свински ребра

Оставете ребрата да поемат вкусовете и ароматите, като за това ще е необходим поне един час, а ако разполагате с достатъчно време, нека се мариноват цяла нощ.

След това изпечете върху решетка в силно загрята фурна (при 200-250 градуса), като може да налеете малко вода в съда под решетката, за да се получат по-сочни ребърца. Периодично ги обръщайте и поливайте с маринатата.

свински ребра

Тридесет минути по-късно ястието ще бъде готово.

свински ребра

Вкусът ще е леко сладникав, а цветът - красив и апетитен.

свински ребра

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: stomenu.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти