Печени пилешки крилца с къри сос

Необходими продукти:
- 12 пилешки крилца
- 2 супени лъжици растително олио
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица къри на прах
- 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица масло
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- 1 стрък зелен лук, само перата, ситно нарязани
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете пилешките крилца с растителното олио и ги овкусете добре.
- Разпределете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна.
- Печете в продължение на 45-50 минути до златисто кафяв цвят.
- През това време направете соса, като смесите в средно голяма купа брашното, кърито, джинджифила, лука и чесъна на прах, солта и захарта.
- В голяма тенджера разтопете маслото, добавете сместа от брашно и подправки и бъркайте до получаването на гъста паста.
- Изсипете бульона и прясното мляко в тенджерата и оставете сместа да заври, разбърквайки често, докато се сгъсти и изглади. Поддържайте соса топъл, за да не се сгъсти прекалено и ако е необходимо, добавете още бульон.
- Намажете обилно пилешките крилца с къри соса и поръсете с нарязания зелен лук.
- Поднесете топли.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМОБОДИДАЙНАМИКС СЛИМВАНС капсули * 120 GNC
ВИТАУЪРЛД ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА КЪРИ С ЖЕЛЯЗО И ВИТАМИН C капсули * 90
ПРОМОНУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ С РОЖКОВ 400 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Сос Бъфало
- Сладък сос чили
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Къри, Дърво къри
Коментари към Печени пилешки крилца с къри сос