Печени патладжани с гъби, домати и заливка
Необходими продукти:
2 патладжана
2 домата
70 грама сварени гъби
2 супени лъжици настърган кашкавал
2 супени лъжици сметана
1 чаена лъжица нарязан на ситно чесън
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 супена лъжица зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на парчета, подсолете и оставете за 10 минути. Гъбите и доматите също нарежете на парчета. Към сметаната добавете чесъна и босилека, разбъркайте.
Парчетата патладжани подредете в подмазана със зехтин тава, върху тях разпределете гъбите, следват доматите и намажете със сметановата смес. Поръсете с настърган кашкавал и запечете ястието във фурната до образуването на златиста коричка.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
Коментари към Печени патладжани с гъби, домати и заливка