Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал

Необходими продукти:
- 3-4 картофа
- 3 домата
- питка/топка моцарела
- чесън на вкус
- настърган кашкавал за поръсване
- сол, черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода за 5 минути, след това отцедете течността.
Доматите и моцарелата нарежете на кръгчета, включете фурната да загрява на 180 градуса.
Подредете в тавичка продуктите, като правите редове от всеки в тази последователност: картофи, домати, моцарела.
Поръсете с черен пипер и сол, добавете пресованите скилидки чесън, малко олио и поръсете с рендосан кашкавал.
Изпечете до златиста коричка (около 25 минути).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Картофена запеканка с лук, домати и яйца
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с лук и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Греховно вкусна запеканка от картофи и бекон
- Картофена запеканка с люта чушка и шунка
Коментари към Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал