Запечени картофи с мляко и кашкавал

Необходими продукти:
1 кг картофи (обелени и нарязани на тънки кръгчета)
1 ч. л. сол
малко прясно смлян черен пипер
щипка индийско орехче
1 яйце
2 чаши мляко
100 грама настъргано швейцарско сирене (кашкавал)
1 скилидка чесън
4 с. л. масло
Начин на приготвяне:
Овкусете полусварените картофи със сол, пипер, индийското орехче и половината от настърганото сирене. Разбъркайте всичко това, добавете яйцето, млякото и отново разбъркайте.
Намажете с масло керамичен съд, настържете в него чесъна и сложете картофите. Повърхността трябва да бъде равна. Отгоре поръсете останалия кашкавал, напръскайте с масло и поставете в предварително загрята фурна (200 градуса) за 40-45 минути. Не изваждайте, докато картофите не омекнат и не се образува златиста коричка.
Нарежете на порции и сервирайте като украсите със зелени подправки.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запеканка от сладки картофи, боб и яйца
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Редена картофена запеканка с шунка
- Картофена запеканка с гъби
- Картофена запеканка с лук, кашкавал и яйца
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
Коментари към Запечени картофи с мляко и кашкавал