Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи с моцарела, спанак и праз

Печени картофи с моцарела, спанак и праз

Печени картофи с моцарела, спанак и праз - изображение

Необходими продукти:

  • връзка пресен спанак
  • стрък праз
  • голяма питка моцарела
  • 100 грама кашкавал
  • по 2 супени лъжици зехтин и краве масло
  • 5 картофа
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Сварете картофите цели и необелени, праза нарежете на кръгчета и изпържете в смес от зехтина и маслото.

Измийте и подсушете спанака, нарежете го на сламки и изсипете при праза. Подсолете и задушете до омекване.

Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета заедно с моцарелата. Настържете кашкавала.

Подмажете с масло дъното на тава, в нея сложете ред от картофите, подсолете, подредете парчетата моцарела. Върху тях разпределете сместа от праз и спанак, отново картофи, подсолете и завършете с настъргания кашкавал.

Изпечете до образуване на апетитна румена коричка.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайлАлт. медицинаЛечения