Печени картофи с ароматни сирена и бекон
Необходими продукти:
- 6 парчета бекон, нарязани на ивици
- 3 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 3 супени лъжици бяло брашно
- 2 чаени чаши сметана за готвене
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 килограм картофи
- 2 чаени чаши чедър - настърган
- 1/4 чаена чаша див лук
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подгрейте фурната на 200 градуса.
Изпържете бекона, докато стане хрупкав, след което го сложете върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина от него.
В друг тиган разтопете маслото и в него запържете чесъна, докато пусне аромата си. Добавете брашното и разбъркайте, минута по-късно подправете и сложете бульона и сметаната. Когато течността започне да се сгъстява, свалете от котлона.
Обелете и нарежете на тънки филийки картофите (най-добре е да използвате ренде).
Намажете с белия сметанов сос дъното на керамична тавичка и подредете 1 ред картофи, подправете ги. Отгоре покрийте с още сос и поръсете със сирене чедър и резенчетата бекон.
Редувайте така 3-4 пъти, докато продуктите свършат, като приключите най-отгоре със сирене и бекон.
Печете до готовност на картофите, като преди сервиране изчакайте ястието леко да се охлади за поне 15 минути. Поръсете с нарязания на ситно лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Печени картофи с моцарела, спанак и праз
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с гъби
- Картофи с кайма и домати на фурна
- Запеканка с картофи със заквасена сметана
Коментари към Печени картофи с ароматни сирена и бекон