Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени картофи с ароматни сирена и бекон

Печени картофи с ароматни сирена и бекон

Печени картофи с ароматни сирена и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 6 парчета бекон, нарязани на ивици
  • 3 супени лъжици масло
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • 3 супени лъжици бяло брашно
  • 2 чаени чаши сметана за готвене
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 килограм картофи
  • 2 чаени чаши чедър - настърган
  • 1/4 чаена чаша див лук
  • сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Подгрейте фурната на 200 градуса.

Изпържете бекона, докато стане хрупкав, след което го сложете върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина от него.

В друг тиган разтопете маслото и в него запържете чесъна, докато пусне аромата си. Добавете брашното и разбъркайте, минута по-късно подправете и сложете бульона и сметаната. Когато течността започне да се сгъстява, свалете от котлона.

Обелете и нарежете на тънки филийки картофите (най-добре е да използвате ренде).

Намажете с белия сметанов сос дъното на керамична тавичка и подредете 1 ред картофи, подправете ги. Отгоре покрийте с още сос и поръсете със сирене чедър и резенчетата бекон.

Редувайте така 3-4 пъти, докато продуктите свършат, като приключите най-отгоре със сирене и бекон.

Печете до готовност на картофите, като преди сервиране изчакайте ястието леко да се охлади за поне 15 минути. Поръсете с нарязания на ситно лук.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаХрани и ястияЛюбопитноДиетиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения